Kedves szerzőnk: Nora Roberts
Kellemes olvasást kívánunk!

Heti kétszer új részeket közlünk kedvenc íróink regényeiből. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az online regények szerzői joga értelmében a történetek kizárólag olvasásra engedélyezettek. Azok magánhasználaton kívüli másolása, terjesztése, közzététele büntetőjogi felelősséget von maga után!

Baby Orang Utan hanging from a rope

És elkelt!

1/1. FEJEZET

– És az eladásra kínált utolsó agglegény…
Alex kizárta elméjéből az árverésvezető hangját, és ezredszer is elmerengett azon, hogy miért hagyta magát belerángatni ebbe a dologba. Az agglegényárverés határozottan nem az ő stílusa volt, még akkor sem, ha Valentin-napon történt. Viszont ez legalább jó ügyet szolgál, emlékeztette magát.
Egyenruhája gallérját húzkodva feszülten mocorgott, miközben a kikiáltó folytatta a mondókáját. Mosolyogjon? Pózoljon? Kényelmetlenül érezte magát a színpadon a vakító reflektorok kereszttüzében. Csak remélni tudta, hogy nem látszik rajta, mennyire ideges.
A kikiáltó egyre feljebb tornázta az árát, Alex viszont semmi mást nem hallott, csak a nőkből álló tömeg zaját, akik számokat kiabáltak, és hangosan drukkoltak társaiknak. Az erős fényben hunyorogva próbálta kivenni, hogy kik licitálnak rá, de az igyekezete hasztalannak bizonyult.
Aztán egyszer csak a kalapács lecsapott. Elkelt! De vajon ki vette meg?
Határozottan meghagyta Deenának, hogy licitáljon felül mindenkit. Ám most, hogy a Parker-ügylet ennyire az utolsó kanyarba ért, elképzelhető, hogy az asszisztense éppen a mobilján egyeztet egy utolsó találkozót. Deena rendben tudja tartani Alex kaotikus üzleti ügyeit, ám arra még ő sem lehet képes, hogy egyszerre intézze a dolgait és licitáljon.
– Gratulálok! – vigyorgott az árverésvezető. – Elkelt, méghozzá az eddigi legnagyobb összegért. A végére eléggé felforrósodott a hangulat. – Az idősebb férfi Alex sötétkék zakójára pillantott. – A nőknek bejön az egyenruha.
Alex gondolni sem akart a szúrós, tizenkilencedik századi brit tengerésztiszti egyenruhára, amelyet rákényszerítettek. A jótékonysági est szervezői nem elégedtek meg egy egyszerű agglegényárveréssel. Az a nagyszerű ötletük támadt, hogy az est témája ez legyen: „Katonák a múltból.” Alex azzal vigasztalta magát, hogy nehéz kabátja és túl szűk nadrágja még mindig elviselhetőbb, mint a tóga, amelyet korábban egy szerencsétlen sorstársán látott.
Lelépett a színpadról a nők közé. Ám a tömeggel mit sem törődve csak egy alacsony, vörös hajú lányt keresett, egyik kezében feltehetően mobiltelefonnal, a másikban egy PalmPilottal. A színpad oldalánál találta meg. Amikor a közelébe ért, a lány éppen kitépett egy csekket a füzetéből, és az egyik szervező kezébe nyomta.
Alex megkönnyebbülten elvigyorodott.
– Attól féltem, épp a Parker-találkozót egyezteted, és lemaradtál az árverésről.
Deena átvette a csekkről szóló elismervényt, és a táskájába tette.
– Azt a telefont elintéztem, amikor Kolumbusz Kristófnál és VIII. Henriknél jártunk. Hétfőn reggel repülőre ülsz, és elmész, hogy találkozz John Parkerrel. A jogi osztály átnézi az ajánlatot. A sajtókonferenciát keddre halasztottam. Ha a megbeszélés jól alakul, megtartjuk. Ha nem, bőven lesz idő lemondani.
Ezután beszámolt a többi dologról, amit elintézett, miközben Alex arra várt, hogy elkeljen.
Mint mindig, Deena hatékonysága most is lenyűgözte Alexet. Amikor az előző asszisztense, aki tíz évig volt mellette, kilenc hónappal ezelőtt visszavonult, hogy több időt tudjon a férjével és az unokáival tölteni, Alex kételkedett, hogy lehet-e őt valaha is pótolni. Ám Amanda Smith utolsó ténykedése az volt, hogy megtalálta Deenát. Alex eleinte húzódozott a gondolattól, hogy egy csinos, huszonéves nő foglalja el az övé melletti irodát. Az asszisztensének az a dolga, hogy vele utazzon, a hét minden napján elérhető legyen, és alapvetően rendben tartsa Alex életét. Butuska csitrik, akiket csak a divat és a pasik érdekelnek, jobb, ha nem is jelentkeznek az állásra.
Ám a kezdeti fenntartásai ellenére el kellett ismernie, hogy Deena teljesítménye minden várakozást felülmúlt. Ha a lány nem tartja ennyire kézben Alex életét, a Thornton Iparvállalat most nem állna egy több milliárd dollárt hozó üzletkötés küszöbén.