Kedves szerzőnk: Nora Roberts
Kellemes olvasást kívánunk!

Heti kétszer új részeket közlünk kedvenc íróink regényeiből. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az online regények szerzői joga értelmében a történetek kizárólag olvasásra engedélyezettek. Azok magánhasználaton kívüli másolása, terjesztése, közzététele büntetőjogi felelősséget von maga után!

Baby Orang Utan hanging from a rope

Főzőlecke

1/1. FEJEZET

Aiden úgy érezte, ha ezt még sokáig kell hallgatnia, beleőrül. Integetve felhívta magára Kayla figyelmét, és megkocogtatta az óráját.
– Induljunk! – suttogta.
Kayla bólintott, és felpillantott a laptop képernyőjéről.
– Egy pillanat – mondta, majd visszafordult a megnyitott Skype-ablakhoz. – Én is várom már, hogy találkozzunk.
Aiden megköszörülte a torkát.
– Öm… Jeremy, Aiden türelmesen vár. – Felpillantott a férfira. – Megyünk megnézni az éttermet.
Kayla lelkesedése mosolyt csalt Aiden arcára. A lány segített neki rábukkanni a tökéletes helyszínre két hónappal ezelőtt, és miután a bank jóváhagyta az üzleti hitelt, az álma, hogy legyen egy saját étterme, kezdett végre alakot ölteni. Szó szerint is. Kayla segédkezett az üzleti terv elkészítésében, most pedig a frissen szerzett belsőépítészi diplomájával az ő feladata volt a berendezés megtervezése.
– Látta már az étkezőtervedet? – kérdezte a mély hang a számítógép hangszórójában.
A mosoly lehervadt Aiden arcáról. Jeremy előbb látta a tervet, mint ő?
– Még nem – felelte Kayla zavartan. – Ma este terveztem megmutatni neki. Meg akartam lepni.
Ami azt illeti, Aiden is egy meglepetéssel készült a lány számára.
Ösztönösen a farmerzsebéhez kapott. Megkönnyebbülve nyugtázta, hogy az eljegyzési gyűrű még mindig ott van. Ám remélhetőleg hamarosan Kayla ujjára kerül.
– Oké, igen, tudom, te is hiányzol – duruzsolta Kayla. A Brookhollow fogadó pultjánál ült, ahol a nővérének és a sógorának dolgozott.
Aiden a lány világoskék termodzsekijéért nyúlt, amely az ajtó mellett lógott, és odadobta neki, mielőtt a finom vaníliaillat további kínokat okozott volna neki.
Kayla megint szúrósan nézett rá, de ettől legalább felállt.
– Rendben, most már tényleg mennem kell. Oké, szia. Nem, te tedd le először. Nem, te…
Ebből elég! Aiden átnyúlt a pulton, és lecsapta a laptop tetejét.
– Hé!
– Meg akarod nézni az éttermet, vagy nem?
– Abszolút! – Kayla belebújt a kabátjába, egy fehér kasmírsálat kanyarított a nyaka köré, majd üzenetrögzítőre kapcsolta a recepció telefonját. – Van időnk, hogy előtte megálljunk enni? Éhen halok. Elszaladt az idő, miközben Jeremyvel skype-oltunk.
Aiden felsóhajtott, és egy Riverside grillbáros csomagot tett a pultra.
– Gondoltam rád.
– Hogy lehet, hogy még mindig nincs párod? – nyúlt a csomagért Kayla.
– Túlságosan tökéletes vagyok. Ezzel a legtöbb nő nem tud mit kezdeni – felelte a férfi gúnyosan, bár rögtön el is bizonytalanodott.
Amióta Kaylával megismerkedtek, a lány pusztán barátként kezelte. Egyetlen pillanatnyi kivétel volt ezalól, azon az estén, amikor megtalálták az éttermet. Kayla éppen szakított a sokadik pasijával, és a férfiakat szidta. Aiden már majdnem rá akart mutatni, hogy valószínűleg ő maga ijeszti el őket az első randevútól az első gyerekig ívelő ötéves tervével, amikor a lány ránézett, és így szólt:
– Miért nem olyanok a férfiak, mint te? Te kész voltál elköteleződni, letelepedni, családot alapítani.
Ez valaha így volt, de a felbontott eljegyzése után nem gondolta, hogy valaha is képes lesz bárkibe vetni a hitét.
– Valaki olyat szeretnék, mint te vagy – mondta akkor Kayla, és úgy nézett rá, mint soha azelőtt.
Az ezt követő feszült csendben Aiden két dologra eszmélt rá. Egyrészt, hogy nem tagadhatja tovább az érzéseit, amelyeket a legjobb barátja iránt érez. Másrészt, hogy öt évvel a szakítás után a szíve talán már készen áll, hogy ismét valakihez tartozzon.
De akkor a lány felnevetett, ezzel pedig megtörte a pillanat varázsát, összezúzta Aiden megvilágosodását és újonnan talált bátorságát. A rákövetkező héten Kayla New Yorkba utazott, hogy befejezze az iskola utolsó szemeszterét.
Miközben arra várt, hogy a lány hazatérjen, Aiden sok mindent végiggondolt. Túl sokáig várt a megfelelő pillanatra, hogy bevallja, szerelmes belé. Úgy döntött, amint Kayla befejezi az egyetemet, semmi nem állhat az útjába.