Kedves szerzőnk: Nora Roberts
Kellemes olvasást kívánunk!

Heti kétszer új részeket közlünk kedvenc íróink regényeiből. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az online regények szerzői joga értelmében a történetek kizárólag olvasásra engedélyezettek. Azok magánhasználaton kívüli másolása, terjesztése, közzététele büntetőjogi felelősséget von maga után!

Baby Orang Utan hanging from a rope

Tökéletes párosítás

1. FEJEZET

Magány.
Mióta érezte magát magányosnak? Jett St. John ezen töprengett. Hónapok, évek óta? Valószínűleg inkább már születése óta, hiszen borzalmas élete volt, mielőtt örökbe fogadták. Azóta fordult a kocka. Mostanra több barátja és családtagja volt, mint amennyit számon tudott volna tartani. Szerették őt, és ő is szerette őket, főleg az örökbe fogadó szüleit, Daisy és Justice St. Johnt. Azonban rájött, hogy ebben a tíz évben, mióta egy családdá lettek, és nagyszájú, durva tizenhat éves lányból nagyszájú, durva huszonhat éves nővé cseperedett, egy alapvető fontosságú dolog hiányzott az életéből.
A szerelem.
De mindez hamarosan megváltozhat.
Jett elővett egy kerek üveglemezt, és az asztalra helyezte. Megnézte, hogy az irodája ajtaja biztosan zárva van-e, majd megnyomott egy apró gombot a lemezen. Abban a szempillantásban egy férfi hologramja jelent meg a lemez felett, a Csillagok háborúja egy régi jelenetére emlékeztetve.
– PM-5468 – darálta a számítógépchip a férfi Pretorius programbeli azonosító kódját.
A Pretorius Program volt Justice St. John szoftverfejlesztő cégének, a Sinjinnek a legnépszerűbb terméke. Jett tizenhat évesen kapcsolódott be a munkába a fejlesztője, Pretorius St. John – apja nagybátyja – mellé. A program a robotikai vívmányokat felhasználva üzleti, élvezeti vagy házassági célú párkeresőként funkcionált. Ironikus, gondolta Jett, ahogy eszébe jutott, mit tervez éppen.
– Mesélj magadról! – kérte.
A felvétel beindult, lehetőséget adva Jettnek, hogy megfigyelje és megcsodálja, ahogy a férfi mozog és beszél.
– Úgy tudom, a nevemet nem árulhatom el – szólalt meg a férfi kedvesen elmosolyodva. – Lássuk csak… Elektronikai mérnökként dolgozom, szeretem a munkámat. Bevallom, egy kicsit munkamániás vagyok, de a játék is majdnem annyira fontos számomra, mint a munka. Szeretek sportolni, túrázni, és inkább olvasok, mint filmeket nézek.
Vonzó, állapította meg Jett. A mozdulatai kisportolt testről árulkodtak, de tengerkék szeméből és szép arcából intelligencia tükröződött. Ugyanakkor egy csipetnyi óvatosságot is érzékelt, ami gondolkodóba ejtette. Mivel ő maga is készített egy hasonló felvételt a Pretorius párkereső program számára, tudta, milyen kérdésekre találhat választ, így kiválasztott egyet a listából.
– Mi az életcélod? – kérdezte.
A hologram elhalványult, és amikor újra megjelent, a férfi egy nagy, sötét, üvegszerű anyagból készült íróasztalnak támaszkodott, amely a lányéra hasonlított.
– Azt hiszem, az a célom, hogy a legjobb legyek. – Elszánt határozottság sugárzott a szavaiból meg a testtartásából. – Hogy legyőzzem az ellenfeleimet, és a legjobb legyek a szakmámban.
Ez Jettet az apjára emlékeztette, aminek nem örült különösebben.
– Mik az álmaid? – folytatta.
Az óvatosság visszatért a férfi arcára, mintha a kérdés egy olyan részét érintette volna, amelyet általában elrejtve tart.
– Gondolom az, hogy megtaláljalak téged… A tökéletes páromat. – Fájdalmasan őszintén mondta ezt, és mintha gúnyosan mosolygott volna önmagán. De igazából a férfiból áradó csendes nyugalom volt az, amely a lányt megérintette. A fáradt belenyugvás, mely azt sugallta, fel van készülve arra, hogy bármelyik pillanatban kiránthatják a talajt a lába alól. Jett túlságosan is jól ismerte ezt az érzést.
– Feltéve, hogy egyáltalán létezel – fejezte be a férfi.
– Ó, én létezem – mormogta Jett. – Csak azt nem tudtam eddig, hogy te létezel.
Nem számított rá, hogy a férfi megérint benne valamit, hogy feléleszti az eddig gondosan elfojtott érzéseit. De ahogy néhány percig hallgatta őt, vággyal telt meg, amely szinte fizikai fájdalommá változott. Akarta ezt a férfit. Találkozni, beszélni vele. A mélyére ásni, s megtudni, mit zárt el a nyugalma és óvatossága mögé.