Kedves szerzőnk: Nora Roberts
Kellemes olvasást kívánunk!

Heti kétszer új részeket közlünk kedvenc íróink regényeiből. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az online regények szerzői joga értelmében a történetek kizárólag olvasásra engedélyezettek. Azok magánhasználaton kívüli másolása, terjesztése, közzététele büntetőjogi felelősséget von maga után!

Baby Orang Utan hanging from a rope

A kurtizán titka

2. FEJEZET

Eve pontosan úgy fest, mint öt évvel ezelőtt. Alasdair Rowarth a volt szeretőjére pillantott, és némileg módosította a véleményét; Eve majdnem pontosan úgy fest, mint öt évvel ezelőtt, kivéve a gyönyörű levendulaszínű szempár alatt ülő árnyakat, amelyek mély lelki fájdalomról árulkodnak. Rowarth nem érzett szánalmat, elvégre a lány hagyta el őt. Elment egy másik férfival, szóval bármilyen bánat érte, nagyon is megérdemelte.


Keserűség és neheztelés kavargott benne, de kegyetlenül elnyomta mindkét érzést. Eve semmit sem jelent már számára. Azért van itt, hogy ezt bebizonyítsa. De emlékezett rá, hogy a lány tiszta és nyílt tekintete volt az, ami azonnal rabul ejtette, ahogy belépett az Albermarle Street-i bálterembe, ahová legjobb meggyőződése ellenére ment el barátja, Miles Vickery unszolására. Unatkozott és nem találta a helyét aznap este. Valami megfoghatatlant keresett akkor is, valamit, aminek nem tudott nevet adni. Talán egy titokzatos lényt, aki eleget tesz a kívánalmainak, és biztosítja számára az olyannyira vágyott egyensúlyt a magányos kötelezettségek közepette, hiszen számára ezekből állt az élet. Rowarth nagyon fiatalon örökölte meg a hercegi címet. Olyan sok ember függött tőle, hogy úgy tűnt, másból sem állnak a napjai, mint a kötelesség és felelősség véget nem érő és örökös körforgásából. Keresett valakit, akivel megoszthatná ezt a terhet. Feleség után kutatott a hosszú londoni szezon alatt, s halálra untatta a rengeteg ostoba első bálozós csitri, akikkel megismerkedett.


Aztán elment a kurtizánok báljára, és találkozott Eve Nighttal, a ragyogó szépséggel, aki annyira életteli volt, és valami különös módon érinthetetlennek tűnt, noha éppen az ártatlanságát árulta a legmagasabbat kínálónak, s tette ezt nagyon is hatékonyan. Rowarth mégis kezdettől úgy érezte, több ez, mint egyszerű csereüzlet. Nem csupán a pénzét adta a lány testéért. Eve elevenséggel töltötte el, fényt és melegséget hozott az életébe, megajándékozta nagylelkűségével, és már a puszta jelenlétével is könnyített a terhein. Cserébe Rowarth mindent megosztott vele. Nemcsak a pénzét, hanem az aggodalmait és a szeretetét, a legmélyebb, legsötétebb félelmeit és a jövőre vonatkozó reményeit is. Bár harmincegy éves érett férfi volt, úgy belegabalyodott a lányba, mint valami szerelemittas kamasz. Feleségül akarta venni. Minden tökéletes volt. Vagy legalábbis azt hitte, amíg a lány el nem hagyta. Megszökött, rést ütve a büszkeségén, és köznevetség tárgyává téve őt, az ostoba herceget, aki feleségül akarta venni a szeretőjét. Összetörte a szívét, amelyről egészen addig, míg a lánnyal nem találkozott, cinikus módon azt hitte, senki sem férhet hozzá.


Mekkora bolond volt! Most már világosan látta. Leginkább az dühítette, hogy szerette Eve-et, és biztosra vette, hogy a lány viszonozza az érzéseit, pedig valójában csak a pénzét és a rangjával járó előnyöket akarta. Rowarth gazdag volt, de vagyona meg sem közelítette némely főúrét, s nyilvánvaló, hogy Eve közülük választotta ki következő pártfogóját. Őrült volt, amikor azt hitte, megtarthatja magának a lányt akkor is, ha egy másik férfi többet kínál érte. Még csak tízéves volt, amikor látta, hogy anyja ugyanezt műveli; elárulja az apját, és külföldre szökik, hogy a gazdag szeretőjével élhessen. Döbbenetes és megrázó házasságtörési tárgyalás kezdődött, amely megmozgatta a Lordok Házát is, és naiv, impotens bolond színében tüntette fel az apját. Rowarth pedig majdnem elkövette ugyanazt a hibát, mint szerencsétlen apja. Pedig igazán tudhattam volna, ostorozta magát kegyetlenül. Azzal is tisztában volt, hogy örülnie kellene, amiért nem követte el azt a jóvátehetetlen ostobaságot, hogy feleségül veszi Eve-et, ahogy akarta is.